Uslovi  /  Poslovnice  /  Kontakt

Uslovi

//

Neophodni uslovi

Osnovni uslovi za iznajmljivanje vozila

Za svako osnovno osiguranje, Medium (scdv), Premium (pcdv), neophodno je dostaviti policijski izveštaj u slučaju bilo kakvog incidenta. Takođe, važno je napomenuti da osiguranje ne obuhvata gume, staklo, delove ispod vozila niti unutrašnjost vozila. Takođe, osiguranje neće biti važeće ukoliko klijent upravlja vozilom pod uticajem alkohola, opijata ili je počinio saobraćajni prekršaj kao što je prolazak kroz crveno svetlo i slično.

  • Neograničena kilometraža
  • Odricanje od štete od sudara (CDV)
  • Odricanje od krađe (THV)
  • Aerodromska doplata
  • Porez

Minimalna starost vozača je 21 godina, a maksimalna starost vozača je 70 godina. Za standardne, luksuzne i premium automobile vozač mora imati najmanje 27 godina i pet godina važeće vozačke dozvole.

Vozač mora da pokaže punu i važeću vozačku dozvolu koja je posedovana najmanje 2 godine bez većih ovlašćenja. Takođe, prilikom preuzimanja biće potrebna važeća lična karta ili pasoš. Domaća vozačka dozvola izdata u SAD, Kanadi i Australiji se prihvata bez međunarodne vozačke dozvole.

Međunarodna vozačka dozvola (IDL) ili overen prevod su obavezni ako vozačka dozvola nije na engleskom/rimskom pismu. Međunarodnu vozačku dozvolu ili overen prevod mora da prati originalna domaća dozvola vozača. Prilikom preuzimanja vozila obavezno je predočiti sledeća dokumenta: Ličnu kartu ili pasoš, vozačku dozvolu i Dokaz o stvarnom prebivalištu, bez poštanskih brojeva, moguće putem „računa za komunalije“, npr.

Odricanje od štete od sudara (CDV)

To je uključeno u vaš iznos zakupnine.

Odricanje od štete u slučaju sudara smanjuje odgovornost kupca za štetu na iznos viška/odbitnog iznosa.

To je uključeno u vaš iznos zakupnine. To smanjuje finansijsku odgovornost klijenta za gubitak ili krađu vozila na sumu odbitne vrednosti. Višak za THV zavisi od grupa vozila.

Dostupne su dve (2) dodatne opcije osiguranja za smanjenje odgovornosti na pultu za iznajmljivanje.

Opcija 1 – Medium osiguranje:
Smanjuje obavezu do malog iznosa koji se može upravljati. Maksimalna naplata je 15 dana.

Opcija 2 – Premium osiguranje: Smanjuje odgovornost na NULU osim za premium i luxury vozila. Ako se zakupac odluči za opciju 2, povratni depozit u iznosu od 250 do 2400 evra će biti zadržan sa kreditne kartice.

  1. Ukoliko su ključevi vozila izgubljeni ili ukradeni, biće naplaćena taksa od 300 evra.
  2. Vi ste odgovorni za troškove svih kazni za parkiranje, drugih kazni i gubitka ključeva vozila/dokumenata itd. nastalih dok je vozilo ugovoreno sa vama. Kancelarija za iznajmljivanje će vam preneti relevantne troškove plus sve administrativne troškove.
  3. U slučaju gubitka dokumenata, biće naplaćena taksa od 150 evra.
  4. U slučaju pogrešnog goriva, naplaćuje se 800 evra.

*** Pušenje u automobilu je zabranjeno, a ako Klijent puši u automobilu, naknada iznosi 100 evra.

Pomoć pri kvaru je besplatna. Ako je do kvara vozila doslo zbog krivice klijenta, biće naplaćena dodatna naknada u zavisnosti od situacije.
Relevantni kontakt detalji i procedure pomoći na putu biće dati pre početka iznajmljivanja.

Vozilo će biti snabdeveno punim rezervoarom goriva i mora biti vraćeno punom. U suprotnom, naknada za dopunu goriva će biti naplaćena po povratku.


Troškovi goriva se plaćaju na šalteru za iznajmljivanje osim ako nije drugačije navedeno. Dobavljačeva politika goriva se s vremena na vreme menja, molimo potvrdite na šalteru za iznajmljivanje.

 

Napomena: Vozilo se mora napuniti gorivom u krugu od 10 km do 12 km od povratne stanice i iznajmljivač mora pokazati račun sa benzinske stanice da potvrdi da je vozilo vraćeno sa istim rezervoarom za gorivo.

Neograničeno.

 

Prelazak granice

Prelazak granice je dozvoljen uz prethodno pismeno odobrenje rent a car Agencije.

Prelazak granije nije dozvoljen na teritorije Kosova i Albanije, Ukrajine.

Ukoliko klijent ide u Makedoniju mora imati zelenu kartu za vozilo, naknada za zelenu kartu je ukupno 40 evra.

Ukoliko klijent pređe granice i ne obavesti kompaniju za iznajmljivanje, klijent će platiti dodatne troškove i sam je odgovoran za svu eventualnu štetu.

Porez je uračunat u cenu zakupa. Međutim, za sve opcione dodatke ili specijalnu opremu, ili dodatne usluge, Porez bi se obračunavao posebno.

 

Načini plaćanja i depozit

Prihvataju se samo Visa, American i MasterCard kartice i moraju biti na ime glavnog vozača prilikom plaćanja na šalteru za iznajmljivanje.

Prihvataju se i gotovinska plaćanja.

Povratni depozit u iznosu od 500 do 3600 evra u zavisnosti od grupe vozila biće zadržan sa kreditne kartice dok se automobil ne vrati.

Usluga dostave i preuzimanja za Beograd je dostupna uz doplatu od 36 evra u jednom pravcu.

Usluga van radnog vremena dostupna je uz doplatu od 30 evra po usluzi.

Potvrda posebne opreme zavisi od raspoloživosti na pultu za iznajmljivanje.

SVI USLOVI I CENE SU PODLOŽNI PROMENI.

DOSTUPNI 24/7